Sessió 9 (27/04/17) 3d; Campus UPC Bcn Est

Per motius personals avui el professor ha de marxar a les 17:15

 

En aquesta sessió utilitzarem el programa “RepetierHost”. Aquest programa te un modul dins del mateix, que es diu Slic3r (pronunciat com Slicer).

 

El nom de slicer prove

 

Afegir no se on. El preu va per pes. Tots els colors valen lo mateix.

 

Important, font d’error. El que visualitzem aquí no ha de ser necessàriament a la mateixa escala que sortira a la impressora. En el visualitzador sempre surten les dimensions de 200 per 200. El tamany final es defineix al final, abans d’imprimir. Nomes al final ens podrà dir si fem servir una impressora massa petita per la peca. Aquest programa nomes es un visualitzador, i per tant mai ens donara un error, a excepció de que el fitxer estigui corrupte.

 

Un cop hem carregat els objectes, obrim l’etapa de Sclic3r. El control manual nomes s’utilitzaria en el cas que tinguéssim connectada físicament la impressora. Nosaltres sempre treballem en mètode offline: treballem sense connectar, ho grabem en una targeta SD i després ho portem a imprimir. Per tant per comoditat si no tenim l’ordinador allà ho podem fer.

 

Un cop tenim el programa, hem d’apretar el boto de Slice. El que fa es tallar; amb la configuracio que hi havia, ens diu la durada de la impressio, una hora i mitja, ens diu que requerira 3 metres de material (els rollos van per kilos) i si ampliem la vista, es pot visualitzar fins als filaments que imprimirem. Tambe es pot visualitzar alguna capa intermitja, per exemple la 23, on es veu que fem un contornejat i les parts mes masssisses les reforça amb un patro. Podem definir el patro per omplir les capes, i el nombre de contorns. El patro pot ser horitzontal, vertical, etc. El contorn esta demostrat que es la capa mes important. Els patrons de dins estan espaiats pero encara es poden espaiar mes. Pero la part del contorn es important.

 

No es pot imprimir res sense configurar, perquè sinó no sortirà.

 

Ara provem el botó de Configuració.

 

Possibles paràmetres que trobarem, dos tipus.

 1. Parametres de Maquina i material (filament printer/settings)
  1. diàmetre del filament (1,75; 3)
  2. diàmetre de l’extrusor (nozzle) (de 0,2 a 0,8) a mes gruixut mes bast, menys precisió; esta compost de llauto i alumini amb un termistor a dins; nomes s’encén i s’apaga el calefactor
  3. tamany de la safata (dues dimensions horitzontals); la plataforma es diu llit (Shape); les impressores delta son per a peces de revolució en les que el capçal bascula. Printer settings_general_Bed shape_ i posar les mesures del llit; des d’alla sortiran les mesures reals. (1)
 2. Parametres de fabricació
  1. Temperatura d’extrusió (temperatura objectiu; temperatura de comparació que utilitza el sistema per definir quan engegar o apagar el calefactor i dependrà del material. Material PLA seran uns 210 graus C. Material ABS seran uns 230 graus C.
  2. Nombre de perímetres. (3 es un bon valor)
  3. Alçada de capa ( aprox. 0,4 mm o 0,3 mm, que aproxima ser el diàmetre del nozzle, normalment ve a ser una mica mes petit que el diàmetre del nozzle perquè si veus la peca en un microscopi veurem que hi ha una capa que es diu coll que es el material entre una capa i la següent; també i a part, el mateix temps el material amb el fred es dilata (no es contrau, sinó al reves al metall) i en comptes de pujar 0,5 pujara 0,3 per a que quedi una mica mes comprimida i llavors tindrem mes coll; de tota manera augmentara una mica el temps d’impressió; es un compromís. Es tracta de l’alçada en eix Z.
  4. fill density. densitat 20% al 90%
  5. fill pattern. La manera de dipositar les files interiors. Rectilini, linia, concentric, honeycomb, 3d honeycomb, hilber curve, archimedean chords, octagram spiral…

 

(1)Si llancem per imprimir en una impressió que arriba a 150 mm i tenim la peça de 180 de llarg ens sortira una advertència que se surt dels marges d’impressió, però res mes; això vol dir que ens podem carregar la impressora quan arribi cap al final i intenti fer força per tirar mes endavant.
Al finalitzar, posar Save to file.

 

Finalment ens mostra la sala contigua, on veiem totes les impressores i acabem de comentar els dubtes que creiem convenents.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s